БЪЛГАРСКИЯТ МУЗИКАЛЕН ПОРТАЛ
Добре дошли в mforum-bg.com, Вашият музикален портал.Тук ще откриете всичко най-ново около Вашите любими изпълнители:песни, клипове, текстове, биографии, софтуер и още много. Ако с търсите песен не се колебайте да пишете в раздела за заявки.Ще се радваме да коментирате и оценявате това което правим за вас.Очакваме Вашите предложения за развитието на Вашият музикален портал.
Имате ли регистрация?
Да - натисните "ВХОД"
Не - натисните "РЕГИСТРАЦИЯ"

Дима Билан - Автобиография

Go down

Дима Билан - Автобиография Empty Дима Билан - Автобиография

Писане by mimi_bad on Нед 10 Яну 2010, 05:31

ДЕТСТВО:

Дима Билан е роден на 24 декември 1981 година.Прекарал е ранните си детски години в Карачаево-Черкесии,а когато станал на една година с цялото му семейство,което се състои от четири човека,са се преместили в Набережные република Татарстан, с баба си.Именно в това време се е развил музикалния талант на момчето.Той започнал да се явява на концерти още на шест годишна възраст.Тогава семейството му отново се премества в Кабардино-Балкарию,където той и сестра му са ходили на училище.Там той вземал участие във всички вечеринки-пял е песни,рецитирал е стихове.

МУЗИКАЛНО УЧИЛИЩЕ:

Няколко месеца след като започнал училище,дошъл мусикален педагог на местното музикално училище-с цел да прослуша учениците.Той бил във възторг от изпълнението на Дима "Во поле береза стояла",тя казала че момчето непременно трябва да учи мусика.Но родителите му искали да бъде "земен" и да има стабилна професия,която музикалното образование не можела да даде.КОгато станал пети клас отново искали да го вземат в музикалното училище,но трябвало разрешението на родителите и тогава за него се застъпила сестра му,решила да не го остави и накрая родителите му се съгласили.Така Билан постъпил в музикалното училище и започнал да свири на акордеон и да пее в хора.

ДЕБЮТА НА ДИМА:

Големи надежди били възложени на ДИма.ТОй взимал участие в детски концерти,фестивали,конкурси.В десети клас той посетил столицата Москва и участвал във фестивала "Чунга-Чанга ",посветен на детското творчество и тридесетгодишната съвместна дейност на Юрия Энтина и Давида Тухманова.Своето първо посещение в столицата Дима запомнил с ужас" всичко беше ново,неизвестно,никога не бях ходил в столицата,валеше сняг,беше студено,цял ден се скитах за да намеря адреса на фестивала".Десетдневната програма била изпълнена с вълнения и радостни преживявания.Дима получил диплома от Иосифа Кобзона и после се прибрал у дома си.Но само след един месец,той поличил ново предложение от столицата от жена на име Аллы ,да отиде на фестивал и да посрещне нова година там.Следващото посещение на столицата било в средното музикално училище,където Дима отишъл и постъпил в училището им.Две години начинаещия певец живял в Аллы,но във втори курс напуснал дома и отишъл на общижитие.Тогава той започнал да работи в magazin,за да изкарва пари за обучението си и същевременно реализирал творческите си желания.Били трудни времена.

СРЕЩА с Юрием Айзеншписом:

В началото на трети курс,Дима заендо със воя приятел и състудент Сашей Савельевой се запознават с Юрием Айзеншписом.Дима записва първата си песен Малыш" с Ильи Зудинаот друпа "ДИНАМИТ".Всички единодушно признали че Дима е необикновен талант.Следващия етап била Юрмала.Подготовката на конкурсната програма била в "Метелице",работата отнела няколко месеца.Тогава излязъл първия клип на песента "Бум".Дима се отправил на фестивал,много дни били репетициите на сцена и накрая Дма си ивоювал четвъртото място.Есента продължили записите на материала,била необходима много работа и следващия сингъл които излязъл бил: Ночной хулиган" ,на които също бил направен клип.По това време първия клип и песен се появили по телевизията.Малко по малко Дима започнал да става известен.Той вече бил записал три песни с клипове към тях "Бум", "Ночной хулиган" и "Ты, только ты". и започнал работа по четвъртия си сингал Я ошибся, я попал".През 2003 година Дима завършил Гнесинското училище и през 2004 на тържествена церемония получил диплома от народния artist на CCCP Иосифа Кобзона и постъпва в ГИТИС за да учи актьорско майсторство.

"Юрмала":

Лятото на 2003 година било прекарано в турнета по курортните градове,заедно с група "ДИНАМИТ".Те отишли в Юрмале в качеството на специални гости,където ДИма представил романтичния клип на поредната си песен <Я так люблю тебя>>,с участието на Игоря Крутого - Вики.


"Я ночной хулиган" :

В края на октомври се състояла прежентация на дебютния албум "Я ночной хулиган" в развлекателния комплекс "Арлекино",заедно с участието на група Палата Люкс". На диск били представени композиции в рамките на популярната мусика с елементи на R&B и 2Степ,.Тогава призвучал и дебютът на Дима.Заедно с певеца Дариной, те направили песен "Без тебя я не смогу",на която после снимали клип.След това било участието на ДИма в "Фактор Страха" в Аргентине,където той карал колело на 40 метра височина,а после в "в компании мух", последвали снимки на песента "Мулатка",с която участвали на концерта през март 2004 година.

НА БЕРЕГУ НЕБА:

В началото на лятото 2004 Дима се отправя към ВЕНЕЦИЯ.където записал <<На берегу неба>>.През септември се състоял дебютът на Дима в реклама,където звучала негова песен "Мулатка".На 14 октомври се състояла прежентация на втория албум <<На берегу неба>> в Night Club Инфинити".Известни автори като хаун Escoffery, Дяне Варрен,които работили 20 годни с известни певици като Селин Дион,Уитни Хюстън,записали и песни от неговия албум.Под ръководството на Ю. Ш. Айзеншписа,Дима започнал сътрудничество с английска школа в Русия.Няколко месеца по-късно Дима се снимай във филма <<Ты должна рядом быть>> на Гоша Тоидзе.<Ты должна рядом быть>> влязъл на първи позиции в началните чартове.Дима взел участие и във фотосесиите за списание <<Атмосфера>>,станал и рекламно лице на "Ла Скала Fashion Group" и "Францк Провощ".По-късно започнала и подготовката за <Евровидению 2005>>.По мнения на професионалното жури ДИма заел първо място там,но гласуванията чрез СМС му отредили второ място след Наталья Подольская,която по-ксано представлявала Русия на финал.Дима участвал във фестивала <<Пять звезд>>.които се излъчвал по Россия, MTV Руся,там той бил почетен гост на фестивала.Дима се снимал и в реалити шоу <Первого канала>>. Шоу на име <<Империя>>,което се снимало в Полша.След това с Юрием Шмильевичем, решили да снимат нов клип,но на 20 септември на 61 години умира Юрий Шмильевич от сърдечен пристъп.

ТРЮМФ НА MTV:

На 21 септември се състояла церемония по връчване на наградите на MTV,Дима получил две награди-като най-добър изпълнител и artist на годината.След две седмици дошло ДВД <<Ты, только ты>>, съдържащо двата албума,клипове,интервюта,фотографии.През октомври Дима участвал в програмата <<Сердце Африки>>.Там той бил в качеството на експерт.На 3 ноември Билан отива в ЛИСАБОН,като предтавител на РУСИЯ на церемония.През 2005 получил два златни грамофона в Санкт-Петербург и в Алма-Ате за песента <Ты должна рядом быть>>. С <<Новые песни о главном>> той получил ГРАН-ПРИ по първи канал от професионалното жури.2005 година за ДИма била както радостна,така и печална.Албума които излиза в началото на 2006 година е посветен на единствения му руски придуцент Юрию Шмильевичу Айзеншпису.


ЕВРОВИЗИЯ 2006:

14 март 2006 година ДИма Билан взел участие на <<Золотая шарманка>>-международен мусикален фестивал,където получил награда като изпълнител на годината.Именно там за пръв път прозвучала песента Never let you го".
Билан е известен като цяло само в Русия. След участието му в Евровизия 2006 с песента "Never let you go", която има и руска версия, Дима Билан става популярен и в Европа. Певецът има 3 издадени албума: "I am a night hooligan", "Between the sky and heaven" & "Time river". Преди време той се завърна от САЩ, където е записал общо парче с известния холивудски продуцент Тимбърланд. На 2 май 2007 г. в Зала 1 на НДК в София звездата проведе и първия си самостоятелен концерт у нас. На 24.05.2008 Дима Билан се явява за втори път на Евровизия в Белград за разлика от 2006 той постига голям успех през 2008 като за пръв път печели Евровизия и така той осигури за първи път победа на Русия в ЕВРОВИЗИЯ .В интервю той казва ,че ако спечели Евровизия щял да предложи брак на неговата приятелка фотомодела Лена Кулецкая.
Към днешна дата Дима работи с продуцента Яна Рудковская, която през 2009 година се омъжи за фигуриста Евгени Плюшченко. Също така негов интернационален мениджър е Саша Титянко. За песента ''Believe'' с която печели Евровизия през 2008 година работи с цигулара Едвин Мартон и олипмпийския фигурист Евегени Плюшченко. Песента е записана в Щатите заедно с известния продуцент Джим Бийнз, който е работил с изпълнители като Мадона, Бритни Спиърс, Бейонсе и мн. др. Написват я и записват за една нощ, след което Дима се завръща с Русия и правят клип. Историята е за дете нуждаещо се от спешна животоспасяваща операция. Дима, Едвин и Евгени правят бенефисен концерт с който събират пари за операцията и помагат на детето да живее. Клипа е сниман по истински случай, но за жалост детето в реалния жовот не оцелява след напраената му операцита.
За Дима Билан са направени няколко филма и реалити програми от МТВ Русия, МУЗ ТВ и др. телевизий. В момента е един от най-търсените изпълнители в Русия и цяла Европа. Сгоден е за модела Елена Кулетцкая.

ИЗДАДЕНИ АЛБУМИ
* 2003 - Я ночной хулиган
* 2004 - На берегу неба
* 2006 - Время-река
* 2008 - Против правил
* 2009 - Believe

mimi_bad
mimi_bad
Moderator
Moderator

Брой мнения : 242
Join date : 13.11.2009
Age : 36
Местожителство : Sofia

http://bilandimabgfc.heavenforum.com/

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите