БЪЛГАРСКИЯТ МУЗИКАЛЕН ПОРТАЛ
Добре дошли в mforum-bg.com, Вашият музикален портал.Тук ще откриете всичко най-ново около Вашите любими изпълнители:песни, клипове, текстове, биографии, софтуер и още много. Ако с търсите песен не се колебайте да пишете в раздела за заявки.Ще се радваме да коментирате и оценявате това което правим за вас.Очакваме Вашите предложения за развитието на Вашият музикален портал.
Имате ли регистрация?
Да - натисните "ВХОД"
Не - натисните "РЕГИСТРАЦИЯ"
БЪЛГАРСКИЯТ МУЗИКАЛЕН ПОРТАЛ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Winamp - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата

Go down

Winamp  - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата Empty Winamp - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата

Писане by admin on Вто 19 Яну 2010, 06:01

WinAmp е чудесен плеър за възпроизвеждане на мултимедийни файлове. Програмата разполага с множество функции - медийна библиотека за организиране на песните, подобрен плейлист, възможност за смяна на облика, допълнителни модули и какво ли още не, но със сигурност ще направи слушането на музика едно по-приятно усещане.

WinAmp поддържа голям брой файлови формати. Освен аудио формати, като - mp3, wav, au, wma, midi и т.н., така и видео формати - MPEG, AVI, ASF, WMV и др. Дава възможност за достъп до домашната ви музика през уеб браузър. Има много плъгини, които увеличават функционалността й.

Winamp е едно добро решение за гледане, сортиране, преименуване на големи и разнообразни, аудио и видео колекции. Интерфейса е интуитивен, който винаги може да смените с една от многото „кожи”, които се предлагат в интернет.
[You must be registered and logged in to see this link.]
Системни изисквания:

Минимални
• Процесор - 500MHz Pentium III или подобен
• Памет - 64MB RAM
• Твърд диск - 15MB свободно място на твърдия диск
• Звукова карта - 16bit звукова карта
• Операционна система - Windows 98SE или по-нова
• Браузър - Internet Explorer 5.01 по-нов (за онлайн услуги)
• Записвачка - 1x скорост на записване или повече (За записване на дискове)
• CDROM - 2x скорост за рипване или повече CDROM (За рипване)

Winamp  - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата 1

Прочетете общите условия и ако ги приемате, натиснете I agree (Приемам).
Екран втори: Тип на инсталацията
Winamp  - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата 2

От падащото меню изберете тип на инсталация по ваш избор:

Full (Пълна) – Ще ви инсталира Winamp Agent (Агент на WinAmp), Winamp Library (Библиотека на WinAmp), Modern Skin Support (Поддръжка на модерните изгледи), User Interface Extensions (Потребителски интерфейсни разширения), Audio File Support (Поддръжка на аудио файлове), Video File Support (Поддръжка на видео файлове), Visualization (Визуализации), Extra Audio Output/Effect Support (Поддръжка на ефекти)

Standard (Стандартна) – Ще инсталира всичко, както на Full (пълната) инсталация, без Winamp Library (Библиотека на WinAmp).

Lite (Олекотена версия) - Ще инсталира Winamp Agent (Агент на WinAmp), User Interface Extensions (Потребителски интерфейсни разширения), Audio File Support (Поддръжка на аудио файлове), Visualization (Визуализации), Extra Audio Output/Effect Support (Поддръжка на ефекти)

Minimal (Минимална) – Тук ще инсталира само WinAmp.

Previous (Предишна) – В случай, че сте имали стара версия на компютъра и сега инсталирате нова, при избирането на този тип ще инсталира това, което е имало в предишната.

Custom (Избери сам) – От тук избирате това, което искате да се инсталира.

След като си изберете тип на инсталация, натиснете Next (Напред).


Екран трети: Инсталационни опции

Winamp  - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата 3

• Start Menu Group (Старт меню): Добавя преки пътища на WinAmp в Start меню > Programs;
• Desktop icon (Икони на работния плот): Поставя пряк път за WinAmp на работния плот;
• Quicklaunch Icon (Бързо стартиращи икони): Поставя пряк път на WinAmp при бъзостартиращите икони;
• System Tray Icon/Agent (Агент в трея): Добавя Winamp Agent (Агента на WinAmp). Прибавя икона на системния трей за бърз достъп до менюто на WinAmp;
• Associate with Audio Files (Асоцииране на аудио файлове) : Прави WinAmp по подразбиране, да поддържа и стартира аудио форматите, които трябваше да изберете на Екран втори, опция Audio File Support (Поддръжка на аудио файлове);
• Associate with Video Files (Асоцииране на видео файлове): Прави WinAmp по подразбиране, да поддържа и стартира видео форматите, които трябваше да изберете на Екран втори, опция Video File Support (Поддръжка на видео фалове);
• Associate with Audio CDs (Асоцииране на аудио дискове): Прави WinAmp по подразбиране като CD Player.
• Associate with playlist files (Асоцииране на плейлистовете): Прави WinAmp по подразбиране, да поддържа и стартира файлове с разширения .m3u и .pls файлове. (M3U – списък с избрани от вас музикални файлове, PLS – за слушане на онлайн радио)
• Emusic.com icon and offer for 50 free mp3’s: Поставя икона на работния плот на Emusic.com (Сайт за теглене и за онлайн слушане на музика).

Маркирайте или Демаркирайте опциите които желаете и натиснете Next (Напред).

_________________
[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]
admin
admin
Администратор
Администратор

Брой мнения : 626
Join date : 12.11.2009

http://mforum-bg.com/

Върнете се в началото Go down

Winamp  - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата Empty Re: Winamp - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата

Писане by diyannik on Нед 15 Май 2011, 07:52

Здравейте всички,имам въпрос относно възможностите на WINAMP,може ли да записва музикални предавания от онлайн радио , и ако има моля обяснете.Благодаря
diyannik
diyannik
New user
New user

Брой мнения : 1
Join date : 15.05.2011

Върнете се в началото Go down

Winamp  - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата Empty Re: Winamp - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата

Писане by admin on Пон 16 Май 2011, 05:07

Както е известно, Winamp поддържа "кожи" и плъгини, благодарение на които може да се промени външният вид и да се обогати функционалността му. Съществуват най-различни плъгини - за добавяне на аудио ефекти, за конвертиране, за подобряване на качеството и т.н. За записване на он-лайн радио също има удобен плъгин - "Streamripper for Winamp". Можете да се сдобиете с него, като го свалите от тук или от официалният сайт.

"Streamripper" ви предоставя възможността да записвате от онлайн радио, докато го слушате, без да се записват другите звуци, преминаващи през аудио картата на компютъра ви. Разполага със собствен прозорец, който при нужда може да бъде показван или скриван.
След като свалите и инсталирате плъгина, ще забележите, че при стартирането на плеъра се стартира и още един допълнителен прозорец:
Winamp  - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата Streamripper
Както се досещате, от бутоните "Start" и "Stop" се стартира и прекъсва записването. Но преди да започнете да записвате, направете нужните настройки, достъпни от бутна "Options" ("OPTS")
Winamp  - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата Streamripper_settings
- От "Connection" е добре да маркирате "Try to reconnect to the stream if it drops" Това ще позволи на "Streamripper", автоматично да опитва да възстанови връзката, ако тя бъде прекъсната.

- "Create relay stream" - маркирайте, ако интернет връзката ви е бавна.
- "Megs" - можете да укажете максималният позволен размер на файловете, а от "Don't rip over X megs" дали да бъдат записвани файлове с по-голям размер от този.
- От "File" - "Output directory" - укажете в коя папка да се записват файловете. Ако изберете “Rip to separate files” ще се създават отделни файлове, а ако предпочетете “Rip to single file" ще се записва в един файл.
- От "Pattern" - Можете да промените начина по който ще се именуват файловете.
Общо взето, това са по важните настройки и след като ги съхраните, плъгина ще е готов за работа.

_________________
[You must be registered and logged in to see this link.] [You must be registered and logged in to see this link.]
admin
admin
Администратор
Администратор

Брой мнения : 626
Join date : 12.11.2009

http://mforum-bg.com/

Върнете се в началото Go down

Winamp  - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата Empty Re: Winamp - сваляне,инсталация, настройки и работа с програмата

Писане by Sponsored content


Sponsored content


Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите