БЪЛГАРСКИЯТ МУЗИКАЛЕН ПОРТАЛ
Добре дошли в mforum-bg.com, Вашият музикален портал.Тук ще откриете всичко най-ново около Вашите любими изпълнители:песни, клипове, текстове, биографии, софтуер и още много. Ако с търсите песен не се колебайте да пишете в раздела за заявки.Ще се радваме да коментирате и оценявате това което правим за вас.Очакваме Вашите предложения за развитието на Вашият музикален портал.
Имате ли регистрация?
Да - натисните "ВХОД"
Не - натисните "РЕГИСТРАЦИЯ"
БЪЛГАРСКИЯТ МУЗИКАЛЕН ПОРТАЛ
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Биография на Armin van Buuren

Go down

Биография на Armin van Buuren Empty Биография на Armin van Buuren

Писане by Libra_girl on Пет 12 Мар 2010, 09:47

Биография на Armin van Buuren Arminplug2
Армин Ван Бюрен е роден на 25 декември 1976 в град Лайден, Холандия. Той е се увлича по елекронната музиката още в ранна детска възраст, за което основен принос има баща му. Но освен любовта си към музиката Армин скоро проявява интерес и към технологиите и компютрите. На 14 той си купува първия sampler, взима синтезатора на баща си и започва да прави музика. През юношеството си Армин обичал да слуша музиката на Жан Мишел Жар и Бен Лайбранд. Така един ден изпратил един демо запис на Лайбранд, който много го харесал и през следващата година научил Ван Бюрен, как да продуцира и миксира музика. Страстта на Армин да миксира се засилва и той започва работа, като DJ в местен клуб на име Нексус. През 1995 завършва училище и се записва да учи право. Междувременно премества своето DJ оборудванев, от стаята си в истинско студио, където прави някои от първите си хитове, като "Touch Me" и "Communication".

Ван Бюрен обича да казва "Don't be a prisoner of your own style." (Не бъди затворник на своя собствен стил.), той не обича да му се слага етикет и описва своята музика, като еуфорична, ободряваща, мелодична и енергична.

Амбицизносста на Армин го подтиква да се занимава с много задачи нанеднъж: учене, продуциране и работа, като ДиДжей. Той твърди, че неговата заветна мечта е да върши това, което най-много обича, докато се забавлява .

Той участва в множество престижни фестивали, лятните сесии на остров Ибиса, Испания и много други. Също така той продуцира собственото си радио шоу - "A State Of Trance"(ASOT). То се излъчва веднъж седмично в 20 страни по света.
Биография на Armin van Buuren Dk8w7zxr
През 2006 г. Армин заема 2-ра позиция в престижната класация DJ Top 100 в списанията DJmag.com и TheDJList.com ,отстъпвайки единствено на Пол ван Дайк.

На церемонията Trance Awards, през 2006 г., Армин взима следните награди:

Best DJ
Best Compilation
Best Resident

През 2007 г. Армин е вече номер 1 ,като изпреварва досегашния лидер Пол ван Дайк и Тиесто

List of Top 10 DJs for 2008 by 'DJ Magazine'...

01. Armin van Buuren
02. Tiesto
03. Paul van Dyk
04. Above & Beyond
05. David Guetta
06. Ferry Corsten
07. Sasha
08. Markus Schulz
09. John Digweed
10. Infected Mushroom
Биография на Armin van Buuren Beatportarminvanbuuren

Van Buuren започва да работи като DJ в нощния клуб Nexus, завършва училище през 1995 и записва право в университет.Междувременно премества студийната си екипировка от стаята си в "истинско" студио. Първите песни, които продуцира в новото си студио, между другото, били хитове като "Touch Me" и "Communication" които се застъпвали върху правата на еднополовите и бисексуалните двойки blink.gif . Armin не обичал да се ограничава до традиционния консерватизъм наа Trance и бил твърдо срещу "розовата" общност. Van Buuren казва "Не бъди затворник на собствения си стил". Той описва музиката си като освободена, еуфорична, издигаща се, мелодична и енергична. Амбицийте му го докарват до много задачи по едно и също време: учене, продуциране, DJ-стване, и работа свързана с защита на човешките права. Armin казва, че единсвеният начин да правиш всичко, е да харесваш работата която вършиш. Неговата мечта е да прави това което обича най-много и да се забавлява колкото се може повече. Скоро е приет в United Nation Commissions on human rights за работата си и застъпването над легитимацията за еднополовите връзки.

Armin е домакин на популярното по цял свят шоу, A State of Trance. Шоуто приключи своя 298 епизод през април 2007 и продължава да е успешно над 5 години.

През октомври 2002, Van Buuren е избран за номер 5 в класацията на DJ Magazine за 100 най-добри DJ. Следващата година той скача до 3 място и следващите 3 години си остава там. Усърдната му работа най-накрая си казва думата и той става номер 2, зад Paul van Dyk и преди Tiesto в класацията през 2006 година. Ако продължава в същия дух, може би ще бъде коронясан за #1 през 2007.

Armin винаги е имал свое собствено студио и работи самостоятелно през голяма част от времето си. Никога не е назначавал инжинер, защото не иска никаква чужда намеса в музиката си.

От 1995 Armin прави и пуска много песни за различни лейбъли с увеличаващ се успех. Неговата първа успешна песен е "Blue Fear" на Cyber Records. Този 'Euro Trance blueprint' влиза в UK Chart. "Communication" също е издадена от същия лейбъл и Armin прави с нея голям пробив лятото на 1999, в Ибиза, Испания. След като е привлечен към AM PM Records, песента намира място под номер 18 в UK Chart през 2000 година.

В началото на 1999 година, Armin създава своя лейбъл Armind заедно с United Recordings. Първата излязла песен, Gig - "One" се приема добре. Втората песен "Touch Me", при която Armin се подвизава с псевдонима Rising Star е привлечена от Ministry of Sound в UK, още преди официалната дата на излизане.

По времето на третият релийз, Gimmick - "Free" е привлечена от R&S Records и така Armin прави лейбъла си много бързо популярен. Под прозвището Gaia той издава "4 Elements" за Captivating Sounds - под лейбъл на Warner Brother.

В партньорство с DJ Tiesto са издадени 2 нови проекта: Major League - "Wonder Where You Are?" е издадена от Blackhole и другата песен Alibi - "Eternity" е издадена от Armind. "Eternity" постига големи успехи и е е привлечена от Vandit Records на Paul Van Dyk. Заедно с Ferry Corsten, Armin записва джаз-класиката озаглавена "Exhale" за албума System F. Излязла като песен, парчето получава златен статут за по-малко от месец.

През 2000 Armin започва собствената си серия от AVB компилаций. Той се ръководи върху намирането на перфектния баланс между progressive, techno и trance музикални стилове. От AVB001 - "A State of Trance" (не го бъркайте с седмичното ASOT радио шоу) са продадени повече от 10000 копия и в него е включено добре познатия ни ремикс на Armin - Moogwai - "Viola".AVB002 "Basic Instinct" представя нова песен: Perpetuous Dreamer - "The Soundof Goodbye". Тази песен пробива в Dutch Charts през юни 2001 под номер 26. По-късно през годината става #1 в the Hot Dance Music/Club Play chart. AVB003 - "In Motion" излиза на 6-ти август 2001. Този албум побира истинският trance sound и е много популярен в Съединените Американски Щати. Следва AVB004 - "Transparence" през 2002.

Armin ремиксира няколко дълги песни, сред които Wamdue Project - "King Of My Castle", Madison Avenue - "Don't Call Me Baby" и Gouryella - "Wallhalla" (всички през 1999 и 2000 година). Скоро следват ремикси на Solid Sessions - "Janeiro" и Shane - "Too Late To Turn". Благодарение на успеха на ремиксите, следва и голямо търсене на ремиксатора, но Armin отказва няколко предложения за да може да се концентрира върху собствения си албум.

През март 2001 Armin започва собственото си радио шоу по ID&T Radio. В това двучасово седмично шоу, озаглавено "A State of Trance", той пуска най-новите и популярни песни от света на trance. Шоуто му и артистите който кани популяризират артистите и песните им. Комбинацията радио шоу - уебсайт е доказано популярна по света. Много фенове докато слушат радио шоуто коментират в чат стайте и форумите на уебсайта, точно като DI.FM. Когато ID&T Radio през 2004 сменят жанра си, Armin напуска заедно със собственото си шоу "A State of Trance". В момента се пуска по Fresh FM, холандска радио станция,DI.FM - онлайн радио станция и по XM Satellite Radio channel 82 в Съединените Щати и Канада. Пълен списък с станциите които предават ASOT могат да бъдат намерени в секцията ASOT в сайта на Armin. Също през 2004, Armin ремиксира 24 песни и ги превръща в хитове. През юни 2005, 200 епизод беше отпразнуван в Амстердам и впоследствие пуснат по радиото.250 част на ASOT - годишнина беше отпразнуавана в Club Asta in The Hague, The Netherlands, с участието на Armin, Jonas Steur, M.I.K.E., John Askew, Rank 1 and Menno De Jong.

Също така Armin работи по ремиксаторски проекти включвайки песни на японската суперзвезда Ayumi Hamasaki (къф тоя не съм го чувал blink.gif).

Armin е известен с прозвищата си Aliases: Amsterdance, Armania, Darkstar, E=mc?, Electrix, El Guitaro, Gaia, Gimmick, Hyperdrive Inc., Major League, Misteri A, Perpetuous Dreamer, Problem Boy, Rising Star, The Shoeshine Factory.

Van Buuren започва кариерата си като DJ в клуб Nexus в Lieden, където се учи да пуска дълги DJ сетове - приблизително 6-7 часа. През ваканцийте той пуска повече от четири пъти седмично. През 1999, среща Dave Lewis който го въвежда в DJ-ството в Англия и Съединените Щати. DJ кариерата му се засилва и той влиза в DJ magazine Top 100 и е през ноември 2001 е избран под номер 27. Той е пускал в повече от 25 различни страни и често може да бъде открит на сцената на някой голям летен фестивал. Van Buuren чупи рекорда по продължителност за най-дълъг сет в Dancetheater in The Hague - Холандия. В Обединеното кралство пуска в Passion (резидент 2002), Godskitchen, Gatecrasher, Slinky, Peach и Golden.

В Съединените Щати е резидент в Glow in Washington D.C. и пуска в Бостън, Чикаго, Аталанта, Денвър, Ню Йорк, Лос Ейнджълъс и Сейнт Луис. Също така се е появява и в клуб Амнезия на остров Ибиза.

По-късно Van Buuren работи усърдно върху своята DJ кариера и има средно над 2 изпълнения за уикенд. Според него "Феновете и публиката са най-важното нещо за един DJ". Той твърдо вярва във важността на феновете си и може да бъде видян да дава автографи върху всичко: винили, флайери, тениски, мобилни телефони и други.

На 12 парил 2006, Van Buuren дава началото на Канадското си турне с участие в Winnipeg, Manitoba, Canada. Това беше и неговото първо участие в Канадският град. Въпреки ангажиментите си, съдебният окръг беше пълен с фенове горящи от желание да видят Armin. Открай докрай на изпълнението си Armin можеше да бъде видян да дава автографи на верните си фенове.

На 11 ноември 2006 Armin има живо изпълнение наречено Armin Only in Ahoy Rotterdam за втори път след 12 ноември 2005 с 9 часов сет, където пуска пред повече от 11 000 фена.

Discography

Compilations
1999 "Boundaries of Imagination"
2000 "001 A State of Trance"
2001 "002 Basic Instinct"
2001 "003 In Motion"
2002 "004 Transparance"
2003 "Universal Religion Chapter One"
2004 "A State of Trance 2004"
2004 "Big Room Trance"
2004 "Universal Religion 2004, Live From Armada At Ibiza"
2005 "A State of Trance 2005"
2005 "A State of Trance 2005 Year Mix"
2006 "A State of Trance 2006"
2006 "A State of Trance 2006 Year Mix" (Released December 15, 2006 in the Netherlands)
2007 "A State of Trance 2007 (Release date is set on May 18, 2007)

Биография на Armin van Buuren Arminvanbuurensdf
Libra_girl
Libra_girl
New user
New user

Брой мнения : 11
Join date : 12.03.2010

Върнете се в началото Go down

Върнете се в началото


 
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите